Over Mij


Werk

2015 - heden: Zelfstandig ontwerper + workshopdocent

2008 - heden: Zelfstandig ontwerper

2007 - 2011: Mooijekind ontwerpers

Loenen (Gld) / grafisch ontwerper

2005 - 2007: MB Communicative Design

Hattem / grafisch ontwerper

2005: Distinc Design

Stage / Los Angeles, Californië /

grafisch ontwerper

1999 - 2000: Sonodruk

Stage / Heino / grafisch vormgever

1998 - 1999: TriMM Multimeda

Stage / Enschede / grafisch vormgever


Opleiding

2001 - 2005:

CABK ArtEZ Hogeschool voor de kunsten

Kampen / Zwolle

Studierichting grafisch ontwerpen

1998 - 2001:
CIBAP Zwolle

Reclame- en publiciteitsvormgeving

Studierichting presentatie en communicatie

Waarom ontwerp en vormgeving?

Ontwerp en vormgeving spelen een belangrijke rol in deze wereld van informatie en communicatie. Ik help u om hierbinnen krachtig en functioneel te blijven communiceren.


Werkwijze:

Eerst ga ik in gesprek met de opdrachtgever. Hiermee verzamel ik van alles over het product, het merk of de organisatie. Wie is de organisatie of wat is het merk/product? / Wat doet het? / Welke doelgroep wil je benaderen of aanspreken? / Wat is het doel van de organisatie of het merk/product? / Wat is kenmerkend of bijzonder? / Waarmee onderscheidt je je? / Wat is de vraag?


Met de verzamelde informatie ga ik aan de slag. Kijken, lezen, tekenen, schetsen, schrijven. Alles onderzoekend. Al werkende kom ik tot één of meerdere speerpunten. Met deze in mijn achterhoofd creëer ik beelden en schetsen. Deze beoordeel ik gedurende het proces. Uiteindelijk ontstaat een beeld waarin de opdrachtgever zich kan herkennen. Deze bevat de kern van de boodschap. Dit beeld wordt verder uitgewerkt in combinaties en toepassingen. Hoe houdt dit beeld zich binnen diverse contexten? Past het? Behoudt het nog steeds zijn kracht en is de kern nog steeds duidelijk? Tijdens het werken beoordeel ik samen met de opdrachtgever.


Mirjam over ontwerp en vormgeving:

Aan alles wat ik doe gaat een proces vooraf. Middels dit proces worden op basis van gevoel en ervaring keuzes overwogen. Hierdoor kom ik samen met de opdrachtgever tot het uiteindelijke resultaat: helder, krachtig en efficiënt waarin de kern van de boodschap naar voren komt. Tijdloos, kwalitatief, maar zeker ook functioneel. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op!


Algemene voorwaarden

Download ze hier: algemenevoorwaarden.pdf

Mirjam ontwerpt.

Contact

Telefoon 06 41817605

info@mirjamontwerpt.nl


Bezoekadres

Hogebroeksweg 9

8102 RL Raalte